Dag en nacht bereikbaar

Telefoon (0299) 363940

  • Wanneer uw dierbare is overleden, neemt u direct contact met ons op. Dat kan 24 uur per dag, zeven dagen per week op (0299) 36 39 40. Uitvaartverzorgers Johan Schokker of Guido Woerlee komen bij u thuis. In nauw overleg lopen zij de taken met u door: de laatste verzorging, de wijze en de plaats van de opbaring, de bezoekregeling, tekst en ontwerp van de rouwkaart, de rouwadvertentie, eventuele kerkdiensten en invulling van de uitvaart. Ook rituelen, foto’s, muziek of bloemstukken worden besproken. Enige tijd na de uitvaart komt desgewenst één van de medewerksters nog eens bij u langs voor een nabespreking. Bij Nicodemus verzorgen wij het gehele traject: van de voorbereiding tot de uitvoering en nazorg. Dat is goed geregeld.

     

KOSTEN EN SERVICE

Nicodemus is een transparante, integere organisatie. Laat ons weten wat uw wensen zijn en wij geven u een duidelijk overzicht van de te verwachten prijs. U weet dan precies wat u krijgt. Zónder bijkomende kosten. Als wij bloemstukken voor u regelen, rekenen we daar dus niets extra voor. Ook voor de huur en catering van een andere locatie dan ons eigen uitvaartcentrum, betaalt u uitsluitend de kostprijs. Hoewel wij geen verzekeringen afsluiten, handelen we wel lopende polissen voor u af. Ook de nazorg bieden wij aan als service van het huis. Wij vinden het namelijk belangrijk om te weten hoe onze klanten de uitvaart hebben beleefd.

DE NALATENSCHAP:
CODICIL EN TESTAMENT

Na uw overlijden moet er iets met uw nalatenschap gebeuren. U kunt bij leven al bepalen wie wat krijgt. Dat is verstandig, om verwarring achteraf te voorkomen.
Zo kunt u materiële zaken vastleggen in een codicil. Dat is een ondertekend document waar anderen van afweten. Het voordeel is dat het gratis is en dat u het codicil op elk moment kunt wijzigen, zoals wanneer u van gedachten bent veranderd. Een nadeel is dat het codicil nogal eens zoekraakt. U kunt er ook alleen uw inboedel mee verdelen en niet ál uw bezittingen.

Met een testament kan dat wel. Een testament is niet gratis en sluit u af bij de notaris. In het testament legt u tot in detail vast wie na uw overlijden recht heeft op welke spullen, maar ook uw vermogen, effecten, huis of waardevolle verzameling. Een voordeel is ook dat u in een testament slimmere constructies kunt opnemen waardoor erfgenamen minder erfbelasting betalen. Uw notaris kan u bovendien wilsbekwaam verklaren – dat is een extra bewijs dat u zelfstandig beslissingen kunt nemen.

Links Brochures

Riposo brochure:

Tramanto brochure:

Kinderkistjes brochure:

Afscheid nemen in stijl

Sluit Menu
Sluiten