Uw uitvaart

Wij nemen u zorgen uit handen

Het overlijden van een dierbare blijft niemand bespaard. Als het eenmaal gebeurt, moet er direct van alles geregeld worden. Vaak heeft de overledene zijn afscheid al zelf geregisseerd. Soms heeft de familie het nodige voorbereid. Maar een overlijden kan ook plotseling komen. Op zo’n verdrietig moment hebt u als nabestaande wel wat anders aan uw hoofd dan het organiseren van de uitvaart. Het is dan goed om te weten, dat wij u ondersteunen en exact weten wat er moet gebeuren.

Wat doen wij voor u

Nicodemus helpt u bij het samenstellen van een begrafenis of crematie. Ons motto is daarbij: niets moet, alles kan. U kunt ervoor kiezen uw dierbare thuis op te baren, bij ons in de opbaarkamer of in een mortuarium. De processie kan te voet, met dragers. Of juist in een stoet met volgwagens. De kerk is een gewijde plek. Maar voor de uitvaartdienst mag u ook een andere locatie aanwijzen. Ook een grafceremonie of rituele herdenking zijn een kwestie van voorkeur. Er is meer mogelijk dan u denkt. U kunt de plechtigheid een persoonlijk karakter meegeven: eenvoudig of juist uitbundig, in besloten gezelschap of toegankelijk voor iedereen. Afhankelijk van het budget dat u tot uw beschikking heeft, geven wij een strikt persoonlijk advies over de mogelijkheden. Vervolgens nemen wij de organisatie en logistiek van de uitvaart voor onze rekening.

Wat kunt u zelf doen

U denkt liever niet na over uw eigen begrafenis of crematie. Dat hoeft ook niet. U vertrouwt er dan op dat uw nabestaanden dat in uw geest zullen doen. Wilt u wél vastleggen hoe de uitvaart er later moet uitzien? Dan vertrouwt u uw wensen toe aan uw familie, op papier of in een uitvaartwensenformulier. Wij komen graag bij u langs om u te informeren over de mogelijkheden.

Documenten klaarleggen

Na een overlijden heeft de uitvaartondernemer direct informatie nodig. De afwikkeling loopt soepeler wanneer deze gegevens snel voorhanden zijn. Deze documenten kunt u alvast klaarleggen:

– legitimatiebewijs overledene (paspoort, rijbewijs)
– legitimatiebewijs nabestaande (paspoort, rijbewijs)
– trouwboekje of partnerregistratie
– adressenlijst gasten uitvaart
– gewenste kleding voor overledene
– wilsverklaring, indien aanwezig
– polis uitvaartverzekering en bankrekeningnummer van de overledene

Wilsbeschikking

Steeds meer mensen willen hun ideeën vastleggen in een wilsbeschikking. U kunt zelf een wilsbeschikking opstellen of deze laten optekenen door een naaste. Hierin vermeldt u specifieke wensen, zoals de kleding, sieraden, muziekkeuze, tekst of een gedicht, foto’s en rituelen. Een wilsbeschikking geeft duidelijkheid en rust, voor uzelf en uw nabestaanden.

Nicodemus bezit zelf twee rouwauto's.
Ook hebben we rouwbussen en rouwkoetsen tot onze beschikking.

Wij zijn er voor u

Sluit Menu
Sluiten